ועדת מחקר בינלאומית

משנת 1994 פיתחה עמותת שלוה תכניות ייחודיות, אשר דרשו ידע רב ויקר עבור אנשי החינוך המיוחד שלנו. במטרה לשפר באופן מתמיד את הכשרתו של הצוות שלנו חברה עמותת שלוה לאוניברסיטאות מובילות, בתי ספר לרפואה ופקולטות רלוונטיות נוספות בתחום החינוך, הפסיכולוגיה ועוד. שותפויות אקדמיות אלה הביאו את שלוה לשלב נוסף ולפן נוסף של שירותים: הבאת המודל הייחודי של שלוה להכרתם של הורים, אנשי מקצוע, מתנדבים ומתמחים בתחומים השונים.

שלוה לקחה על עצמה לספק את התרפיות החדשניות והעדכניות ביותר שבנמצא תחת הנחייתהּ של ועדה אקדמית בינלאומית, המורכבת באנשי מקצוע מן השורה הראשונה הניצבים בחזית המחקר וההכרה בעולם הנכויות והצרכים המיוחדים.

הכירו את חברי הוועדה שלנו:

Donation Page4

פרופ' מלכה מרגלית – יו"ר

פרופ' מרגלית היא פרופ' לחינוך באוניברסיטת תל-אביב וראש בית הספר למדעי ההתנהגות במכללת פרס ברחובות. היא הייתה ראש ביה"ס לחינוך ע"ש קונסטנטינר באוניברסיטת תל-אביב. פרופ' מרגלית היא פסיכולוגית שיקומית וחינוכית בכירה (מדריכה) אשר עמדה בראש מועצת הפסיכולוגים, היתה המנהלת של מכון שניאורסון ונציגת הפסיכולוגים במועצת הבריאות.

פרופ' מרגלית קבלה תואר דר' בהתפתחות הילד באוניברסיטת לונדון ב-1975, וכיום היא סגנית-נשיא ה – IARLD (האקדמיה הבינלאומית לחקר לקויות למידה) וחברה בוועד המנהל של החברה הבין לאומית להתערבות מוקדמת. פרופ' מרגלית היא חברת מערכת ב – 6 כתבי עת מדעיים בין לאומיים, שביניהם: Journal for Learning Disabilities, Learning Disabilities Quarterlies and European Journal of Special Needs Education .

פרופ' מרגלית היתה סגנית יו"ר של האגודה הבינלאומית לחינוך מיוחד, יו"ר הועדה למוגבלות ושיקום במועצת הפסיכולוגים הבינלאומית, ויו"ר ועדת המחקר בקרן שלם. פרופ' מרגלית עמדה בראש הועדה הלאומית שמונתה ע"י שר החינוך לבחינת יישום חוק החינוך המיוחד בישראל ("ועדת מרגלית"). היא זכתה בפרס אנוך (1986) על תרומה מדעית לחינוך מיוחד. פרופ' מרגלית כתבה שלושה ספרים ופרסמה יותר ממאה מאמרים בכתבי עת מדעיים בינלאומיים.

במחקריה עוסקת פרופ' מלכה מרגלית בחקר מיטביות, הבדידות והשפעת התקווה בקרב ילדים עם אתגרים התפתחותיים ומשפחותיהם.

Donation Page5

פרופ' אריה רימרמן

למד באוניברסיטת תל אביב וקיבל תואר ראשון בעבודה סוציאלית בשנת 1974. רימרמן קיבל תואר שני בתחום זה בשנת 1977 מאוניברסיטת בר אילן. את לימודי התואר השלישי במדיניות רווחה סיים בשנת 1981 באוניברסיטאות אדלפי/ברנדייס בארצות הברית. עבודת הדוקטורט שלו התחקתה אחר גורמים המנבאים את מידת מעורבותם של הורים בתכניות התערבות מוקדמת לילדים עם נכויות התפתחותיות.

עם קבלת התואר השלישי החל להרצות בבית הספר לעבודה סוציאלית באוניברסיטת בר-אילן, בה הקים את תוכנית התואר השני בשיקום. ב-1995 עבר לאוניברסיטת חיפה ובין השנים 1995 – 2001 הקים וכיהן כדיקן של הפקולטה למדעי הרווחה והבריאות.

פרופ' רימרמן שמש כפרופסור אורח באוניברסיטאות רבות בעולם בהן: אוניברסיטת פנסילבניה, הרווארד, אוניברסיטת מיניסוטה ואוניברסיטת סירקיוז בארצות הברית ובאוניברסיטאות הומבולדט בברלין, אוניברסיטת גיסן ויוליוס מקסימיליאן בוירצבורג שבגרמניה, אוניברסיטת צ'רלס בצ'כיה, האוניברסיטה המדעית הטכנולוגית בטרונדהיים שבנורבגיה והאוניברסיטה הלאומית בגאלויי שבאירלנד.

רימרמן הוא חבר מערכת בכתבי עת רבים ומובילים בתחום הנכות והמוגבלות.

רימרמן זכה פרסי מחקר רבים, בהם פרס הוטנר (1977), פרס ליהמן (1987) פולברייט (1979), ווילי טראמפ (1998) ופרס ע"ש ברטון בלאט (2006). בשנת 1999 הכירה האגודה המדעית האמריקאית לחקר הפיגור השכלי ברימרמן כאיש השנה הבינלאומי במחקר בתחום זה.

במסגרת פעילותו הציבורית שימש רימרמן יועץ לוועדות ציבוריות לענייני נכויות בישראל, ארה"ב ובריטניה וכן היה יועץ לשרת הרווחה והעבודה דאז אורה נמיר, וכן ייעץ לועדת כץ שניסחה את חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות. רימרמן כיהן כחבר ועדת גולדברג לבחינת הוועדות הרפואיות של המוסד לביטוח לאומי, כראש ועדת סיעוד וחבר ועדת נכות שליד מועצת הביטוח לאומי, וכיועץ לתוכנית הרפורמה בשירותי השיקום של אגף השיקום במשרד הביטחון.

בין השנים 1994 – 1998 כיהן כיו"ר הדירקטוריון של הקרן למפעלי שיקום.

בשנת 2009 מונה על ידי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה לתפקיד יו"ר ועדת ההיגוי של סקר האוכלוסין לאנשים עם מוגבלות בישראל, וב- 2010 מונה כחבר הוועדה המייעצת של נציבות השוויון במשרד המשפטים.

Donation Page3

פרופ' מיכאל גורלניק

פרופ' גורלניק הוא מנהל המרכז להתפתחות ומוגבלות האדם (CHDD) ופרופ' לפסיכולוגיה ורפואת ילדים באוניברסיטת וושינגטון. בהיותו משלב בתוכו מרכז אוניברסיטאי למצוינות בחקר מוגבלויות התפתחותיות, ומרכז מחקרי לפיגור שכלי ומוגבלויות התפתחותיות, ה-CHDD הוא אחד ממרכזי ההכשרה והמחקר הרב-תחומי הגדולים ביותר בארה"ב, הנותן מענה לנושאים המרכזיים בתחום המוגבלויות ההתפתחותיות.

פרופ' גורלניק ניהל מספר רב של מחקרים ופרויקטים בתחום ההתפתחות המוקדמת וההתערבות בינקות. במחקריו הוא בחן את היעילות של תכניות להתערבות מוקדמת, כשירות חברתית רב-גילאית ותהליכי שילוב. הוא כתב שמונה ספרים, ולמעלה מ-130 מאמרים בכתבי עת בין לאומיים מדעיים ופרקים בספרים מקצועיים.

פרופ' גורלניק זכה בפרס המחקר של האגודה האמריקאית לפיגור שכלי לשנת 1994, ואת פרס המחקר המצטיין from the Arc of the United States לשנת 1997. הוא כיהן כנשיא של אגודת המרכזים האוניברסיטאיים למוגבלויות, המועצה ליחידת הילדות המוקדמת של הילד המיוחד והאקדמיה לחקר פיגור שכלי, ויו"ר לשעבר של מנהלי מרכזי מחקר בתחום מוגבלויות התפתחותיות ופיגור שכלי.

פרופ' גורלניק הוא מייסד ועומד בראש החברה הבינלאומית להתערבות מוקדמת ועורך כתב-העת Infants & Young Children (פעוטות וילדים).

Donation Page6

פרופ' מלווין סמל

EdD, FAPA, FAPS, FAAMR

דוקטור לחינוך, עמית בארגון האמריקאי לפסיכיאטריה, עמית באגודה האמריקאית לפיגור שכלי.

פרופ' סמל הוא פרופ' מחקר בדימוס באוניברסיטת קליפורניה, סנטה ברברה, ומנהלה לשעבר של המעבדה לחקר החינוך המיוחד. פרופ' סמל היה מנהלו של המרכז לחקר התחדשות בהוראת האדם הנכה, ופרופסור לחינוך מיוחד באוניברסיטת אינדיאנה, וחוקר במרכז לחקר השפה והתנהגות-שפתית באוניברסיטת מישיגן. הוא הכשיר מורים לחינוך-מיוחד ב- State University of New York, באפלו

פרופ' סמל הוא חבר בארגונים המקצועיים: האגודה האמריקאית לליקויים מנטאליים; האקדמיה האמריקאית לחקר הפיגור השכלי; החוג האמריקאי לפסיכולוגיה; המכון לנוירופסיכולוגיה; המרכז הרפואי החדש אנגליה; והמרכז להתחדשות בהוראת האדם הנכה.

פרופ' סמל כתב ספרים, מעל 200 מאמרים בכתבי עת מדעיים בין לאומיים ופרקים בספרים מקצועיים. הוא הרצה בכ -50 אוניברסיטאות והציג את מחקריו בכנסים בין לאומיים ומפגשים מקצועיים רבים. הוא שימש כיועץ במערכות אוניברסיטאיות, לשכות בינלאומיות ומחלקות ממשלתיות.

Donation Page2

פרופ' ג'ייק בוראק

פרופ' בוראק קיבל את תואר דר' לפסיכולוגיה מאוניברסיטת ייל ב-1988. הוא פרופסור במחלקה לפסיכולוגיה חינוכית וקלינית באוניברסיטת מקגיל, מייסד ומנהל קבוצת הלימוד לנוער במקגיל. הוא רכז מחקר במרכז למחקר נוירו-התפתחותי ב- Hospital Riviere des Prairies. פרופ' בוראק שימש כיו"ר-משנה לוועדה המדעית של הקונגרס העולמי לתסמונת דאון של 2006 בוונקובר. הוא חבר המחלקה הקנדית להכשרה בתחום האוטיזם וחבר מערכת בכתבי-העת: The Journal of Autism & Developmental Disorders, (כתב עת לאוטיזם והפרעות התפתחותיות) Development & Psychopathology, (התפתחות ופסיכופתולוגיה), The Journal of Intellectual Disability Research. (כתב עת לחקר לקות אינטלקטואלית), The Journal of cognition & Development. (קוגניציה והתפתחות). פרסומיו המחקריים כוללים ספרים, מאמרים בכתבי עת מדעיים, ופרקים בספרים מקצועיים.

במחקריו עוסק פרופ' בוראק לאחרונה בחקר הקשב והקוגניציה של האדם בעל המוגבלויות ההתפתחותיות, כולל אוטיזם ותסמונת דאון.

אנו גאים מאוד בוועדה האקדמית שלנו, יחד איתה הבאנו הישגים פורצי דרך שיצאו לדכם בישראל ופרצו דרך ברחבי העולם.